Modra kuharska šola

kuharska šola: artičoke v raviolih

Sodobna kuharska šola s praktičnim in teoretičnim raziskovalnim delom, kateri osnovno vodilo je modra sredozemska kuhinja. Stopate novim življenjskim radostim naproti. Odvija se med prijetnimi ljudmi in v odlični družbi. Zagotovljena je osebna rast, gre za izjemno življenjsko priložnost - naložbo v vašo prihodnost. 

 

 

 

Kulinarična šola - I. stopnja sodelovanja

  • pomeni visok nivo kulinaričnega sodelovanja 
  • zapriseženi trajnemu doseganju vrhunskosti
  • poleg kulinarike tudi obstranske dejavnosti



Stopnje sodelovanjakuharska šola: ravioli

  • I. obiskovanje šole
  • II. kulinarični dream team
  • III. kulinarični kabaret

 

Kulinarična šola pod mentorstvom Leona Sakside pomeni

  • Spoznavanje (praktično in teoretično) celotnega trakta od sestavin (surovinski pristop), preko priprave do zaužitja (proces nabave, priprave in uživanja).
  • Odraža mentorjevo bogato kulinarično izskustvo Sredozemlja in ga prenaša na slušatelje.
  • Modri način kuhanja (mediterranski pristop - oz. ničesar preveč).
  • Kulinarična šola pomeni osebni razvoj obiskovalcev in mentorja.
 

Kako?kuharska šola: slani štrudelj

  • Kuharske delavnice (prijetno in veselo).
  • Praktično raziskovalno delo (okusne naloge).
  • Teoretično raziskovalno delo (zanimivo).
  • Sestankovanje (prijetno).



Izbor jedi in vin

  • Jedi z gričev (žitarice, zelenjava, meso, mlečni izdelki, sadje, olja, oreški, začimbe ...).
  • Morske jedi (morski sadeži, ribe.)
  • K izbranim jedem izbrana vina.
  • Ob popolni svežini sestavin.

 

Kje in kdaj?kuharska šola: slano testo

  • Trenutno v okolici Ljubljane in Nove Gorice. Možno povsod.
  • Odvija se na zasebnih in najetih lokacijah.
  • Delavnice so razpisane večkrat mesečno po potrebi, udeležba se potrjueje sproti. 
  • Vmesni sestanki na različnih lokacijah, komuniciranje.
  • skupna kulinarična srečanja članov z vseh lokalnih enot.



Kdo?

  • Namenjena je vsem, ki imate radi odlično hrano. V prvi vrsti gre za kuhanje, ki pa se prepleta z obstranskimi aktivnosti (okušanje in ocenjevanje jedi, predstavitev vina, dekoracija, strežba, fotografiranje hrane in kuharskih utrinkov, kletar ...)



Kaj mi prinaša?

  • Preživljanje časa v nasmejani in prijetni družbi.
  • To je s cvetjem posuta pot v nove življenjske radosti.
  • Priložnost za vstop v Kulinarični dream team (II. stopnja).
  • Nov hoby.
  • Možnost lastnega kuarskega udejstvovanja.

 

Motivkuharska šola: kuhanje raviolov

  • Resnična investicija vase.
  • Želja po iskreni družbi in modrem pristopu k prehrani.



Razno

  • Kulinarična šola je amaterski projekt.
  • Pričakuje se pripadnost šoli in ideji.
  • Konstruktivna kritika vedno zaželjena.
  • Tudi mentor sam se od slušateljev veliko nauči.



Če ste prebrali do tukaj, potem vas gotovo zanima še, kako se pridružiti?

  • Zelo preprosto: pokličite na 051 350 993 ali pišite na leonsaksida@gmail.com hitro boste prejeli naš odgovor. Prejeli boste povabilo na delavnico.

 

Pogosta vprašanja

  • Kako pogosto so delavnice? Odg. Delavnice se na vsaki lokaciji odvijajo 2x mesečno. Dnevi se določijo ob vpisu.
  • Kje v Sloveniji se odvijajo? Odg. Odvijajo se v tistih krajih, ki so vpisanim v Modro kulinarično akademijo najbližji. Zaenkrat delujemo na območju Ljubljane in Nove Gorice.
  • Želim, da bi se delavnice odvijale tudi v Kranju. Je to mogoče? Odg. Seveda, minimalno število članov na lokaciji je 10.
  • Kakšna je približna cena delavnice, sodelovanja v MKA? Odg. Mesečna vpisnina po redni ceni znaša 50 eur. Dodatno se pokrivajo stroški za vsako delavnico posebej in znašajo od 15 - 25 eur, odvisno od uporabljenih sestavin, vključujoč primerna vrhunska vina. Vse sestavine so skrbno izbrane in najvišje kakovosti.
  • Smo zaključena družba in bi radi sodelovali v MKA. Je to mogoče? Odg. Seveda, to so izjemno lepe izkušnje.
  • So jedi takšne, da jih lahko pripravimo tudi sami doma? Odg. Nekatere jedi boste lahko pripravili sami, druge sprva morda malo težje, nekatere bodo ostale v akademiji, vendar jih boste lahko kreativno dopolnjevali.
  • A se delavnice lahko udeležim z otrokom? Odg. Na delavnico lahko pridete tudi z otrokom. Bodo (v prihodnje) tudi delavnice namenjenje samo otrokom v popoldanskem času.
  • Je pred delavnico znano, kaj bomo kuhali? Odg. Zaradi povsem sprotne nabave sestavin vsebina delavnice v naprej ni 100% znana. 
Error | Modra kulinarična akademija - En primorc

Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor in require_once() (line 279 of /home/enprimor/public_html/sites/all/modules/backup_migrate/backup_migrate.module).
  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/enprimor/public_html/includes/common.inc:2777) in drupal_send_headers() (line 1486 of /home/enprimor/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Class 'AddThis' not found in addthis_field_info() (line 13 of /home/enprimor/public_html/sites/all/modules/addthis/includes/addthis.field.inc).

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.