Kulinarična potovanja

Kulinarična doživetja so pri potnikih vse bolj priljubljena. Namen potovanja je spoznati sestavine, jedi in način kuhanja ciljne dežele ter navade pri mizi. Leon Saksida je avantgarda kulinaričnega turizma, ki že več kot 15 let deluje na področju Sredozemlja. 

 

Koncept: v celoti skrbimo za prehrano potnikov med potovanjem. Oporne točke ali skelet izleta so degustacije, kosila in/ali večerje, vinske kleti, sirarne, žganjekuhe, proizvodnja testenin, predelava rib ter mesa in seveda slikovite tržnice. Kulinarične navade so tudi odraz zgodovinskih procesov, kulturnih stikov in klimatskih razmer.

 

Vsi obroki so izbrani. V nekaterih programih ali na željo skupine (v primeru zaključene družbe) hrano deloma ali skoraj v celoti pripravimo v lastni režiji pod mojim kuharskim vodstvom. Preverjeno so rezultati odlični! Preostali čas, in tega je vselej dovolj, je namenjen obisku znamenitosti, trgovskih ulic, naravnih lepot ...

 

 

Sicer pa je prav vsako Potovanje posebne sorte tudi kulinarična poslastica. Na izbrani destinaciji je vsak potovalni dan organizirana popolnoma tipična prehrana. Potniki so kulinarično vodeni, jedi pa naredijo svoje. Kulinarična izkustva pomembno prispevajo k poznavanju dežele in njenih prebivalcev. Kulinarika je nepogrešljiv del programa.

 

Prehrana je vsa na visokem nivoju. Obedovanja potekajo po lokalnih postopkih, le včasih namenoma izvedemo domiselne lastne različice, ki imajo poseben učinek. Poleg visoke kvalitete hrane je pudarek tudi na lokalu in njegovi avtentičnosti. Sredi dne se na dobri lokaciji zaustavimo ob tipičini malici ali kosilu. Količinsko so jedi usklajene s potrebami potnikov. Centralne namestitve omogočajo večerni ogled/sprehod, ki se spremeni v večerjo v zopet tipičnem okolju.

 

Smeri potovanj so različne od Andaluzije na zahodu do Gaziantepa na vzhodu, vmes pa mnoge destinacije v Španiji, Franciji, Italiji, na Balkanu in v Turčiji.

 

Error | Modra kulinarična akademija - En primorc

Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor in require_once() (line 279 of /home/enprimor/public_html/sites/all/modules/backup_migrate/backup_migrate.module).
  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/enprimor/public_html/includes/common.inc:2777) in drupal_send_headers() (line 1486 of /home/enprimor/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Class 'AddThis' not found in addthis_field_info() (line 13 of /home/enprimor/public_html/sites/all/modules/addthis/includes/addthis.field.inc).

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.